Δείτε επίσης
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 11:33 am

Αυτός είναι ο επίσημος ιστότοπος του Σχολικού Συμβούλου Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας με έδρα την Ι.Π. Μεσολογγίου, κλάδου ΠΕ19, Δρ. Σπυρίδωνος Παπαδάκη (Έκδοση 2.0).

Σκοπός του είναι να υποστηρίζει το έργο του σχολικού συμβούλου και να ενημερώνει – εκπαιδεύει – συμβουλεύει ως προς την Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τη διδακτική της Πληροφορικής την Εκπαιδευτική Πολιτική, την ανάδειξη και εφαρμογή καινοτομιών – νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία και τη μάθηση της Πληροφορικής. Ο επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί για τις δράσεις και το έργο του σχολικού συμβούλου Πληροφορικής Αιτ/νίας και να αναζητήσει εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα της Πληροφορικής και  την εκπαίδευση γενικότερα.

Τεχνολογία Ιστότοπου

Ο παρόν ιστότοπος είναι μία συλλογή κυρίως  δυναμικών ιστοσελίδων αλλά ολοκληρώνεται με συνδυασμό και άλλων υπηρεσιών - συστημάτων (LSCMS blog, wiki). Το περιεχόμενό του, αποθηκεύεται και αντλείται δυναμικά από μία ή περισσότερες βάσεις δεδομένων (π.χ. MySQL), ενώ διαθέτει εκτός από το frontend (user interface) και το backend (administration area), μέσω του οποίου γίνεται εύκολα η διαχείριση του περιεχομένου της ιστοσελίδας.

Η ιστοσελίδα είναι δημιουργημένη με το ανοικτού κώδικα λογισμικό Joomla την έκδοση 3.2.3  και φιλοξενείται σε Server του ΠΣΔ. Στον ιστότοπο έχουν ενσωματωθεί: α) το πρόγραμμα Κ2 για την οργάνωση άρθρων και κατηγοριών, β) το πρόγραμμα Jevents για την οργάνωση των γεγονότων και γ) το πρόγραμμα JSN Imageshow, για την δημιουργία των slide shows.

Οργάνωση Ιστότοπου

Διαθέτει τρία μενού, το βασικό μενού, το Top-menu και το Bottom-menu, με διαφορετικές επιλογές. Δημιουργήθηκε για την ενημέρωση του κοινού με τις δράσεις που διοργανώνονται από τον σύμβουλο πληροφορικής, αλλά και τον ίδιο σε συνεργασία με άλλους σχολικούς συμβούλους και φορείς.

 

Σχεδιασμός – Ανάπτυξη – Συντήρηση  Ιστότοπου

•       Ημερομηνία δημιουργίας έκδοσης 2.0: Απρίλιος 2014

•       Πιλοτική Λειτουργία: Απρίλιος-Αύγουστος 2014

•       Έναρξη επίσημης λειτουργίας: Σεπτέμβριος 2014

•       Σχεδίαση: Παπαδάκης Σ., Πατσιαλού Κ.

•       Αρχική Υλοποίηση: Γριβοπούλου Α., Χατζής Ι

•       Μεταφορά υλικού 1ης έκδοσης: Γριβοπούλου Α.,

•       Διαχειριστής ιστοσελίδας: Παπαδάκης Σπυρίδων

•       Συντήρηση ιστοσελίδας:  Παπαδάκης Σ. - Γριβοπούλου Α.

•       Επικοινωνία με τον διαχειριστή: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ευχαριστούμε.

Καλή πλοήγηση.