ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ | ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ | ΑΡΘΡΑ-ΕΡΕΥΝΕΣ | ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ | ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ
 
 
 
 
Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ   *    Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ   *  Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ * Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ  *  Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ  *  ΓΕΝΙΚΗ-ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ
Συνιστώμενη ανάλυση οθόνης 1024Χ768
 
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
 
Με κριτήριο το λόγο του Ευαγγελιστή δώστε από το πλούτο σας και πλουτίστε. Εδώ μπορείτε να παρουσιάσετε διδακτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες, σχόλια για το μάθημα και την ύλη, σχέδια μαθημάτων και γραπτών δοκιμασιών, σκέψεις, απόψεις, διδακτικά προβλήματα, βιβλιογραφία, παραπομπές σε πηγές και ότι άλλο θεωρείτε χρήσιμο. Η σημαντική αυτή σελίδα προορίζεται να γίνει τόπος γόνιμης συνάντησης και ανατροφοδότησης της διδακτικής μας εμπειρίας. Στείλτε μας τα δεδομένα σας επώνυμα, σε οποιαδήποτε συμβατή με τα Windows μορφή, με μια μικρή περίληψη (μέχρι 30 λέξεις), για να καταχωρηθεί ως σύνδεσμος.
 
Περί Αγωγής
Η Ορθόδοξη Αγωγή μας υπενθυμίζει ότι η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στα μέγιστα και πρωτεύοντα του βίου, νοηματοδότηση της ύπαρξης ως δωρούμενης και δωροδόχου αγάπης, η διακονία για ιστορική και μεταϊστορική μεταμόρφωση της κτίσης.
Έσχατος σκοπός της Ορθόδοξης Αγωγής είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας στην οποία καταξιώνεται το πρόσωπο και η κοινότητα και αλληλοπεριχωρούνται η αγάπη και η ελευθερία.
Παιδαγωγία Ζωής
Εκδόσεις Αρμός  
ΠΡΟΣ    ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ  "Ου κυριεύομεν υμών της πίστεως, αγαπητοί, ουδέ δεσποτικώς ταύτα επιτάττομεν. Εις διδασκαλίαν λόγου προεχειρίσθημεν, ουκ εις αρχήν ουδέ εις αυθεντίαν. Συμβούλων τάξιν επέχομεν παραινούντων. Ο συμβουλεύων λέγει τα παρ' εαυτού, ουκ αναγκάζων τον ακροατήν, αλλ' αυτόν αφίησι της των λεγομένων αιρέσεως κύριον"    Ιωάννης ο Χρυσόστομος Υπόμνημα εις την προς Εφεσίους επιστολήν 11, 5 , PG 62, 87  4ος  αιών.Για την αντιγραφή,  Χρήστος  Νικ.  Ζήκος