ΕΝΑΡΞΗ Α’ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2019

Σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη του Α΄ Κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας  έτους 2019 στην ιστοσελίδα www.apografi.gov.gr . Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται από 03 Δεκεμβρίου έως και την 17η Δεκεμβρίου 2019.

            Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οφείλουν να εισέλθουν στο σύστημα, να λάβουν γνώση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από τους εκπαιδευτικούς της αρμοδιότητάς τους και να τις αποστέλλουν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες που σας είχαμε αποστείλει με το αρ. 74818/Ε2/10-05-2018 έγγραφό μας, το οποίο επισυνάπτουμε για διευκόλυνσή σας.

Η αίτηση του εκπαιδευτικού για αποδέσμευση δεν είναι απαραίτητη δεδομένου ότι υποβάλλοντας αίτηση μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας οι Υπηρεσίες οφείλουν να  προβούν σε οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να τηρηθούν οι διαδικασίες όπως αναφέρονται στην παρ. 6 αρ.3 του  Ν. 4440/2016 (224Α’) όπως ισχύει: «[…]Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δύναται να μεταταγούν ή να αποσπαστούν σε φορείς της παραγράφου 1 μόνο μέσω του ΕΣΚ, τηρουμένων των ισχυουσών διατάξεων για την αποδέσμευσή τους από την άσκηση εκπαιδευτικών καθηκόντων».

            Κατόπιν των ανωτέρω οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οφείλουν να προωθήσουν αρμοδίως τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς τους, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το συντομότερο δυνατό  προκειμένου τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ) να εξετάσουν τη δυνατότητα αποδέσμευσής τους από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα. Παρακαλούμε για την ιδιαίτερη φροντίδα στην άμεση αποστολή των αιτήσεων, προκειμένου να μην επαναληφθούν αμέλειες των προηγούμενων κύκλων κινητικότητας κατά τους οποίους διαδικασίες μετάταξης ολοκληρώνονταν χωρίς να έχει προηγηθεί η αποδέσμευση των εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.

            Επιπλέον, επισημαίνουμε την προσοχή σας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, κατά τον έλεγχο προϋποθέσεων μετακίνησης στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, όπως, για τις περιπτώσεις που δεν έχετε λάβει από την Υπηρεσία μας απάντηση σχετικά με την αποδέσμευση ή μη των εκπαιδευτικών, επιλέγετε από τον πίνακα «Αποτέλεσμα Ελέγχου Προϋποθέσεων Μετακίνησης», το πεδίο «Ο Έλεγχος προϋποθέσεων μετακίνησης εκκρεμεί» και στις παρατηρήσεις συμπληρώνετε το ακόλουθο κείμενο:

«Εκκρεμεί η έγκριση ή μη της αποδέσμευσης από την άσκηση των εκπαιδευτικών καθηκόντων, σύμφωνα με την παρ. 6 του αρ.3 του Ν.4440/2016 (ΦΕΚ 224Α’). Μόλις εκδοθεί η σχετική απόφαση από την Κ.Υ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα σας την αποστείλουμε αμελλητί.»

            Τέλος, η επικοινωνία των εκπαιδευτικών για την πορεία της αίτησής τους θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά, οι οποίες θα επικοινωνούν με την Κεντρική Υπηρεσία για επιπλέον διευκρινίσεις ή ενημέρωση.

Αλεξάνδρα Χριστοφορίδου

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε. & Δ.Ε.

Διεύθυνση Διοίκησης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε. & Δ.Ε.

Τμήμα Β’ Κινητικότητας Εκπαιδευτικού Προσωπικού Δ.Ε.

74818E2_10-05-2018_ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΔΝΣΕΙΣ_ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2018_signed.pdf