Είσοδος και Εξυπηρέτηση Κοινού στη Δ.Δ.Ε Αχαΐας


Σύμφωνα με την αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 69136/4-11-2021ΚΥΑ η εξυπηρέτηση του κοινού εξακολουθεί να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.


Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπ/σης – Τμήματα Ένταξης

Πράξη «Υποστήριξη ενιαίας συστηματικής φοίτησης και συμπερίληψης στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΣΜΕΑΕ & ΤΕ), σχολικά έτη 2022-2026», με κωδικό ΟΠΣ: 6001626 του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Η Πράξη αφορά στην ενίσχυση των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και των Τμημάτων Ένταξης (ΤΕ) που λειτουργούν μέσα στα σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των μαθητών χωρίς διακρίσεις.
Στόχος της Πράξης είναι η ενσωμάτωση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) που λειτουργούν μέσα στα σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας αυτών στο κοινωνικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.
Στο πλαίσιο της Πράξης, απασχολούνται οι αναγκαίοι αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και οι αναγκαίοι αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ΕΒΠ) προκειμένου να στελεχώσουν Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και Τμήματα Ένταξης στα γενικά σχολεία.
Αφίσα_ΣΜΕΑΕ&ΤΕ

Πίνακας Οριστικών Τοποθετήσεων/Βελτιώσεων Θέσης Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2024 – ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Ενστάσεις επί των τοποθετήσεων θα υποβάλλονται:
από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-05-2024 έως και την ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2024 και ώρα 11:00 το αργότερο
μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mail@dide.ach.sch.gr) της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας.

Τοποθετήσεις Ειδικής

 

Υποβολή Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου Υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση ακ. έτος 2024-2025 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις Τμημάτων και Σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από τις 14:00 της Πέμπτης 16 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες και την εγκύκλιο ακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.minedu.gov.gr/news/58342-15-05-24-ypovoli-ilektronikoy-mixanografikoy-deltiou-ypopsifion-pou-pasxoun-apo-sovares-pathiseis-gia-tin-eisagogi-stin-tritovathmia-ekpaidefsi-akadimaikoy-etous-2024-2025-se-pososto-5-epipleon-ton-theseon-eisakteon

Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Δήλωσης Προτίμησης Σχολείων

Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Δήλωσης Προτίμησης Σχολείων

για Οριστική Τοποθέτηση – Βελτίωση Θέσης Εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας και Ειδικής Αγωγής 2024

έως σήμερα ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 στις 20:00 το αργότερο