Μήνυμα του Διευθυντή της ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ για τους ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Σήμερα, Ημέρα Κυριακή , 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ , είναι  η Εορτή των ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, Εορτή των Γραμμάτων .

Οι Τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος αν και έφτασαν στην κορυφή της επιστήμης του καιρού τους, αν και είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν φήμη και πλούτο, προτίμησαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στην υπηρεσία της κοινωνίας, αγωνιζόμενοι για μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως η αμάθεια και η κοινωνική αδικία.

Η ματιά τους ήταν διαρκώς στραμμένη στα μεγάλα προβλήματα της εποχής τους, που δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά της δικής μας εποχής. Αφουγκράστηκαν τον πόνο των ανθρώπων, τον έκαναν δικό τους και θέλησαν να τον απαλύνουν με κάθε τρόπο. Έτσι τα ταλέντα και οι γνώσεις τους έγιναν εργαλεία αγάπης.

Τέτοια Παιδεία χρειαζόμαστε σήμερα. Γιατί είναι φανερό ότι η επιστήμη προοδεύει, ο κόσμος όμως συνεχίζει να φοβάται, να αγωνιά και να απελπίζεται. Να, λοιπόν, γιατί οι τρεις Ιεράρχες έρχονται σήμερα να προτείνουν εκπαιδευτικό σύστημα με προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις ανάγκες όχι μόνο του μυαλού, αλλά και της καρδιάς του. Ας  ζητήσουμε λοιπόν από τους Φωτισμένους Πατέρες  να μας εμπνέουν πάντοτε.

Η χάρη τους ας  συνοδεύει πάντα την προσπάθεια Διδασκόντων και Διδασκομένων.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΑΧΑΪΑΣ

  

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΕΡΒΑΣ