Εξεταστικά κέντρα ΚΠΓ και κατανομή εξεταζομένων ενότητας προφορικών – Μάιος 2022

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Άρθρο 6 της υπ’ αριθ. 23871 29-4-22 κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Παιδείας και Θρησκευμάτων – Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Υγείας – Εσωτερικών – Μετανάστευσης και Ασύλου – Υποδομών και Μεταφορών – Επικρατείας, τροποποιήθηκε η περ. α της παρ. 1 του άρθρου 19 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55254/9.9.2021 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4187), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, το οποίο διαμορφώθηκε ως εξής:

«Άρθρο 19
Διεξαγωγή εξετάσεων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσα ινστιτούτα εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφείς δομές
1. Οι κάθε είδους εξετάσεις, πλην των πανελλαδικών εξετάσεων, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης, κατάρτισης, μαθητείας και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσα ινστιτούτα εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφείς δομές, δημόσιες και ιδιωτικές διεξάγονται ως εξής:
α) Η είσοδος των εξεταζόμενων στο εξεταστικό κέντρο προκειμένου να συμμετέχουν σε κάθε είδους εξετάσεις, πλην των πανελλαδικών, επιτρέπεται χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης ή βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) καθώς και βεβαίωση διενέργειας κάθε άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test).
Οι φορείς διοργάνωσης των εξετάσεων/εξεταστικά κέντρα όσον αφορά στο κάθε είδους προσωπικό που απασχολείται με φυσική παρουσία κατά τη διενέργεια των εξετάσεων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της υποχρέωσης διενέργειας από το εν λόγω προσωπικό, το οποίο δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) μία (1) φορά την εβδομάδα. Η δαπάνη για τη διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου του προηγούμενου εδαφίου βαρύνει το προαναφερθέν προσωπικό.
β) Με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους μαθητές/ καταρτιζόμενους/ εκπαιδευόμενους/ μαθητευόμενους και εκπαιδευτικούς/εκπαιδευτές στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
γ) Με τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ των μαθητών/ καταρτιζόμενων/ εκπαιδευόμενων/ μαθητευόμενων και μεταξύ αυτών και των εκπαιδευτικών/ εκπαιδευτών και αποφυγή του συγχρωτισμού.
δ) Με συχνό καθαρισμό των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
ε) Με καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση, εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.
στ) Η εξέταση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση.
2. Δεδομένου του γεγονότος ότι σε ορισμένες εκ των ανωτέρω εξετάσεων ακολουθείται συγκεκριμένος τρόπος διεξαγωγής με ξεχωριστά στάδια, οι διοργανωτές αυτών οφείλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της παρούσας σε όλα τα στάδια.»

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους
ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Εξεταστικά Κέντρα:
3ο ΓΕΛ Πατρών (τηλ. 2610.322.190)
Διεύθυνση: Αγίου Ιωάννου Πράτσικα 2, 26333, Πάτρα
13ο Γυμνάσιο Πατρών (τηλ. 2610424543)
Διεύθυνση: Αυστραλίας 62, 26442, Πάτρα

Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων των Εξετάσεων για την απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου 2022Α

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2022Α

 

ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022
Επίπεδο Α’: ΏΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΑ: 07.30 πμ
Επίπεδο Γ’: ΏΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΑ: 01.00 μμ

Κυριακή, 29 Μαΐου 2022
Επίπεδο Β’: ΏΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΑ: 08.00 πμ

 

ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

• ΏΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:
10 Λεπτά νωρίτερα από την ώρα που αναφέρεται στο πρόγραμμα.
• Το Σάββατο 28/5/2022 θα εξεταστεί προφορικά το επίπεδο Β και
την Κυριακή 29/5/2022 τα επίπεδα Α και Γ.

Για την ακριβή ώρα της προφορικής εξέτασης, βρείτε τον κωδικό υποψηφίου σας στο αντίστοιχο αρχείο:

 

3ο ΓΕΛ Πατρών (Αγγλικά – Γερμανικά – Ισπανικά)


13ο Γυμνάσιο Πατρών (Γαλλικά – Ιταλικά)


Πληροφορίες: 2610.465.886 / 2610.465.887 / 2610.465.871 (9.00πμ – 11.00πμ).