Έκφραση Συγχαρητηρίων

Θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά την ομάδα «Cosmos Pathfinders» αποτελούμενη από τους μαθητές μας:

Έλλη Σωτηρία Σωτηροπούλου, Ελένη Άννα Αλεξοπούλου, Σπύρο Βώρο και Ανδρέα Σωτηρόπουλο, οι οποίοι φοιτούν στο Πρότυπο ΓΕΛ Πάτρας και οι οποίοι διακρίθηκαν στο διεθνή διαγωνισμό του CERN με τίτλο: “An Astronomy Project for children with disabilities and underserved communities around the world”.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 379 προτάσεις από 63 χώρες. Η ομάδα κατασκεύασε ένα τρισδιάστατο παιχνίδι για άτομα με δυσκολίες όρασης, το οποίο είναι ανάλογο με το γνωστό μας «φιδάκι»,  φτιαγμένο με αστρονομικούς όρους.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν ήταν 10 σε αριθμό. Το βραβείο διάκρισης για κάθε ομάδα είναι ένα SSVI τηλεσκόπιο από τον βελγικό οργανισμό “Stars Shine for Everyone”.

Επίσης,  θα θέλαμε να συγχαρούμε την εκπαιδευτικό του Πρότυπου σχολείου Κλαυδιανού Στυλιανή, η οποία συντόνιζε την ομάδα,  με τη βοήθεια του Κύπριου πρωτοετή φοιτητή Φυσικής του ΑΠΘ, Ανδρέα Χατζηγιάννη.

Ευχόμαστε από καρδιάς, ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες σε όλη την ομάδα των μαθητών και καλή σταδιοδρομία τόσο στις σπουδές τους,  όσο και στη ζωή τους.

 

Η Δ/ΝΤΡΙΑ Δ/ΝΣΗΣ Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

 

ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΙΕΡΡΗ